Alltidfotball.no – en komplett guide for alle norske fotballfans

Alltidfotball - Fotballsfans fra Norge.

Velkommen til Alltidfotball for alle dere glade, ihuga fottballfans fra hele landet! Her presenterer vi en fyldig fotballguide med alt fra aktuelle fotballnyheter til historiske tilbakeblikk. Vi kommer også til å presentere både videoer og artikler hvor vi vil forsøke å tilby det som ingen andre nettsider som omhandler fotball har. Hovedsaklig tar vi for oss norsk og engelsk fotball, men du kan også regne med stoff fra andre store interessante ligaer slik som Serie A, La Liga og Bundesliga.

Alltid norsk fotball

Tippeligaen, eller Eliteserien som den også blir kalt, er som du sikkert vet, den aller øverste fotballdivisjonen vi har her hjemme i Norge. Grunnen til at nettopp dette navnet ble valgt for ligaen, kommer av at Norsk Tipping har vært hovedsponsor helt tilbake til 1991. Toppligaen består av 16 fotballlag som skal kjempe om førsteplassen. I løpet av sesongen skal hvert av lagene spille to kamper mot hver motstander, en hjemmekamp og en bortekamp og alle lagene spiller 30 kamper hver – totalt 240 kamper. Sesongen varer fra mars til november måned.

Bergenserne slo Start i forrige kamp og ligger dermed i føringen i kampen om andreplassen; Brann har tre bedre plussmål i målforskjell enn Odd. Brann er dermed i førersetet når det gjelder sølvet.

Sarpsborg ligger på 6. plass og har fremdeles muligheten til å ta fjerdeplassen. Denne plasseringen gir Europaspill om Rosenborg vinner cupfinalen mot Kongsvinger.

Brann er et lag som har hatt en sterk hjemmestatistikk i hele år. De vil sikkert avslutte med pomp og prakt og ta sølvet, tipper vi.

Alltid engelsk PL

Premier League – den profesjonelle engelske ligaen for menns sammenslåtte fotballklubber, ligger helt i toppsjiktet av ligasystemet i engelsk fotball og er landets viktigste fotballturnering. Denne ligaen består av 20 klubber og opererer med et system for opprykk og nedrykk med The English Football League (EFL, bedre kjent som «The Football League»).

Dette er et aksjeselskap der 20 medlemsklubber fungerer som aksjonærer. Sesongen går fra august til mai måned, og lagene skal spille 38 kamper hver (spiller mot hvert lag i ligaen to ganger, hjemme og borte), totalt 380 kamper i løpet av her sesong.

Alltid Europa

Liga BBVA, eller La Liga som den kalles, er den øverste spanske fotballigaen og som består av totalt 20 lag. Sesongen går fra august til mai og ligaen ble etablert i 1929. Siden starten har Real Madrid og Barcelona dominert ligaen med 54 kombinerte ligatitler. Hver klubb i La Liga spiller 40 kamper og spiller to ganger mot hver klubb, inkludert en hjemmekamp og en bortekamp.

Den beste toppscoreren i La Liga er Barcelonas Lionel Messi, som også innehar rekorden for flest scoringer i en sesong med hele 50 scoringer i 2011-2012-sesongen. Athletic Bilbaos Telmo Zarra, som holdt tittelen av å være turneringens og tidenes beste toppscorer frem til 2014, var toppscorer i seks sesonger mellom 1945 og 1953. Tre andre spillere – Real Madrids Alfredo Di Stéfano, Quini fra Sporting de Gijón og Barcelona og Hugo Sánchez fra Atlético Madrid og Real Madrid – avsluttet som toppscorere over fem sesonger.

Bundesliga, eller noen ganger referert til som «Federal League» eller Fußball-Bundesliga, er en profesjonell forent fotballorganisasjon i Tyskland og er fotball-ligaen med det høyeste gjennomsnittlige antall stadionbesøkende i verden. Bundesliga rager i toppen av det tyske fotball-systemet og består av 18 lag som opererer med et system for opp- og nedrykk. Seongen går fra august til mai. De fleste kampene spilles på lørdager og søndager, med unntak av noen få kamper som spilles på hverdager. Alle klubbene i Bundesliga kan kvalifisere seg for DFB-Pokal. Vinneren av Bundesliga kvalifiserer seg for DFL-Supercup.

Siden starten har totalt 54 klubber konkurrert i Bundesliga. FC Bayern München har vunnet Bundesliga flest ganger og har vunnet denne tittelen hele 25 ganger. Imidlertid har Bundesliga hatt andre vinnerlag slik som Borussia Dortmund, Hamburger SV, Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach og VfB Stuttgart i toppen. Bundesliga er en av de beste nasjonale ligaer, for tiden rangert som nummer to i Europa i henhold til UEFA liga koeffisient- rangeringen, basert på prestasjoner i europeiske konkurranser i løpet av de siste fem sesongene. Bundesliga er fotball-liga én i verden når det gjelder gjennomsnittlig tilskuerskare; ut fra alle idretter, var dens gjennomsnitt på 45,134 fans per kamp i løpet av 2011-12-sesongen som var det nest høyeste antallet tilskuere av alle idretter ligaen i verden rett bak National Football League. Bundesliga blir kringkastet  på TV i over 200 land.

Serie A er toppdivisjonen i den italienske fotballigaen. Divisjonen består av 20 klubber fra og med 2004–2005-sesongen. Serie A, slik ligaen er organisert i dag, startet i 1929. Fra 1898 til 1929 spilte man i regionale grupper. Juventus har – inkludert sesongen 2014–15 – flest titler fulgt av AC Milan (18), Inter (18) og Genoa (9).

Betting og fotball

Betting på fotball gjør det morsommere å følge norske ligaer gjennom hele sesongen. Sats penger på din favorittspiss, så trenger du ikke satse på hver omgang for å holde interessen din på topp. Hvis du gjør et langsiktig bet på turneringene, er dette en perfekt måte å spare penger på oddsspill. Betting tips på fotball er derfor et smart valg, på sammemåte som når du satser på turneringsvinnere og/eller registrerer et fantasylag i managerspill.

Vi her på Alltidfotball gir deg informasjon om hvordan du kan satse på odds på hvem som scorer i de største fotballkampene. Som du sikkert vet, tilbyr odds-nettsider i dag en rekke markeder og odds på toppscorere. Du kan satse på alt fra den første og siste toppscoreren til at spissen scorer i slutten av andre omgang. Gode bookmakere tilbyr flere spennende muligheter til å satse på toppscorere, ofte i kombinasjon med sluttresultatet. Vi håper du får stor glede av denne fotballsiden!